iBeacon Nieuws

Pebble smartwatch krijgt iBeacon ondersteuning

pebble-smartwatch-ibeaconDeze week hebben eigenaren van de Pebble smartwatch de beschikking over een nieuwe software update gekregen met een aantal nieuwe functies. Een belangrijk onderdeel van de 2.2 versie is iBeacon ondersteuning. Hiermee kan de Pebble smartwatch iBeacons herkennen en zelf ook als iBeacon fungeren. Dit opent ook voor de smartwatch interessante nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe iBeacon functionaliteit wordt direct gebruikt om de Pebble en een iPhone met elkaar te koppelen. Door de proximity functionaliteit van iBeacon te gebruiken kan de iPhone ‘zien’ hoever de Pebble is verwijderd van de iPhone. Dit maakt het vinden en koppelen van de twee apparaten makkelijker.

Het activeren van iBeacon was voor de Pebble mogelijk via een software update omdat de smartwatch al was voorzien van een Bluetooth 4.0 LE chip. Daarmee was de software update voldoende om het apparaat iBeacon compatible te maken.

Aangezien Pebble een open platform is en er software voor ontwikkeld kan worden is de verwachting dat ontwikkelaars meer gebruik zullen gaan maken van iBeacon in de smartwatch.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: