iBeacon Nieuws

Principia Solutions presenteert:
de Maerlant app

We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met de ontwikkeling van een iOS app voor het van Maerlant Lyceum in Eindhoven, en we kunnen met trots zeggen dat de eerste versie binnen de school gebruikt wordt. Met de Maerlant app kunnen leerlingen van de school hun rooster bekijken, de locatie van klaslokalen opzoeken en automatisch lesinhoud ontvangen wanneer ze een klaslokaal betreden.

De app maakt gebruik van Estimote beacons om te bepalen waar een leerling binnen de school is. Aan de hand daarvan kan de app bepalen of er informatie verstuurd moet worden. Dat is volledig anoniem, er word alleen gekeken of het signaal van de beacon overeenkomt met het klaslokaal waar een leerling les heeft. Als dat zo is dan krijgt de leerling relevante informatie te zien over het vak dat hij of zij dat uur heeft.
IMG-20150616-WA0005_iphone5s_spacegrey_portrait-1024x1024

Door de notificaties aan het rooster te koppelen wordt voorkomen dat leerlingen onnodig berichten ontvangen. Als ze geen les hebben, of in een ander lokaal les hebben, krijgen ze niets te zien. Daarnaast wordt de lesinhoud maar één keer getoond, om te voorkomen dat leerlingen achter elkaar dezelfde berichten ontvangen. Als een leerling de lesinhoud toch opnieuw wilt bekijken, dan kan hij of zij het via het menu van de app opzoeken.

We hebben ook een kaart van de school toegevoegd aan de app, zodat leerlingen kunnen zien waar ze zijn, en kunnen opzoeken waar een specifiek lokaal zich bevindt. Dit is ook erg handig tijdens open dagen, want dan kunnen ouders of toekomstige leerlingen zelf gemakkelijk de weg vinden binnen de school.

maerlantcms

Naast de app hebben we ook een content-managementsysteem (CMS) gemaakt zodat leraren klaslokalen, lessen, beacons, klassen, leerlingen en roosters kunnen toevoegen. Hierdoor kunnen leraren met hun computer de lessen inplannen die de leerlingen te zien krijgen.

Het was erg leuk om de app en het CMS te maken, en we zijn trots op het resultaat. Binnenkort zullen we nog meer vertellen over de uitdagingen die we tijdens de ontwikkeling en de installatie zijn tegengekomen.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Hamed Ebrahimmalek

My team and I develop innovative software products for Windows, Android, iOS and custom hardware products. We work with cutting edge technologies such as iBeacons and other indoor and outdoor localization technologies. We work closely with other companies, but also develop our own products, such as www.bLocalize.nl. Delivering high quality products and closely collaborating with my customers are the most important aspects of my job.

1 ReactieReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: