iBeacon Nieuws

Radius Networks

radius-networks-logoRadius Networks biedt twee soorten beacons: de RadBeacon USB en de RadBeacon Tag. De USB variant is een kleine USB stick die geplaatst kan worden in een computer maar bijvoorbeeld ook in een oplader waardoor er een iBeacon ontstaat die zonder batterij op netspanning werkt. De Tag variant is een stand alone iBeacon die op een batterij werkt.

RadBeacon USB

radbeacon-USBDe RadBeacon USB is een standalone Bluetooth Smart proximity beacon die werkt als kleine USB stick. Hiermee is het mogelijk deze beacon te gebruik in combinatie met netspanning of in een computer. Radius Networks kan een adapter meeleveren waarmee deze beacon direct netspanning compatible is maar helaas is deze er alleen met een USA plug maar werkt wel met 220 volt.

De RadBeacon USB is beschikbaar vanaf $29 per stuk.

RadBeacon Tag

radbeacon-TAGDe RadBeacon Tag is een standalone Bluetooth Smart proximity beacon en is voor zien van een batterij. Hiermee is de Tag flexibel qua inzet waar niet direct netspanning mogelijk of voorhanden is.

De Tag is wit met een Radius Networks logo bovenop maar kan ook voor orders worden voorzien van een eigen logo of look. Er wordt gebruik gemaakt van een vervangbare CR2032 knoopcel batterij. De RadBeacon Tag is gelicenseerd product door Apple en gecertificeerd door FCC, IC en CE.

De RadBeacon Tag is beschikbaar vanaf $39 per stuk.

Software voor Tag en USB

Zowel de Tag als USB RadBeacon kan geconfigureerd worden via de RadBeacon Config App. Hiermee kunnen alle technische mogelijkheden van de beacons worden beheerd waaronder de ID’s.

altBeacon

Als één van de eerste beacon hardware fabrikanten zijn de Radius Networks beacons ook geschikt voor gebruik met de altBeacon standaard. Dit is niet vreemd aangezien Radius Networks de aanjager is van deze met Apple iBeacon concurrerende BLE standaard.

Radius Networks website

Radius Networks webshop

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond