iBeacon Nieuws

Signul wil je leven makkelijker maken met persoonlijke beacons

signul-ibeacon-personal
Wat kan een consument met beacons? Deze vraag krijg ik vaak te horen. Ondanks dat beacons vooral gericht zijn op retail zijn er in en om het huis ook prima voorbeelden te bedenken hoe je beacons kan toepassen. De startup Signul heeft hiervan een product gemaakt. De Signul beacon kan je op verschillende plaatsen gebruiken om je te helpen herinneren, apps op te starten of andere slimmigheden in en rond het huis te laten uitvoeren.

Signul beacon

De Signul beacon is een fors apparaat vergeleken met de andere beacons op de markt en werkt op twee AA batterijen. De beacon wordt gekoppeld aan de Signul app waar je verschillende taken in kan definiëren. Wanneer je in de buurt van de beacon komt of wegloopt van de beacon. Denk daarbij aan taken zoals:

  • Een geluid afspelen
  • Een app starten
  • Een URL openen
  • Een telefoongesprek starten
  • Een e-mail starten
  • Een alert bericht tonen
  • Een Tweet starten
  • Een SMS bericht starten
  • Een Facebook bericht starten

Zo kan je verschillende praktische dingen doen met de beacon. Stop je hem in je tas dan kan je een alert notification krijgen wanneer je je tas ergens laat staan. Leg hem in de auto en je start Spotify wanneer je instapt. Of stuur een SMS bericht aan je geliefde wanneer je veilig thuis bent aangekomen.

Crowdfunding

Wil je iets doen met Signul dan moet je toch nog even geduld hebben. Signul is net gestart met een crowdfunding campagne om de productie te starten. De prijs is niet mals: wil je de eerste versie dan moet je $250 per drie Signuls neerleggen en krijg je ze in december 2014. Als je iets langer wil wachten kosten ze $130 per drie stuks en krijg je ze in februari 2015.

Wil je instant gratification?

Heb je een hekel aan wachten en wil je direct dit soort taken uitvoeren met beacons die je misschien al hebt? Download dan de Launch Here app en gebruik die met vrijwel ieder type beacon wat op de markt is. Het is niet alleen direct beschikbaar maar ook nog eens een stuk goedkoper!

 

Dank aan Peter van Teeseling die mij op Signul attendeerde

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: