iBeacon Nieuws

Na 79 edities van de Sneekweek te hebben gehad, krijgt de 80ste editie in 2015 haar eerste echte iOS & Android app. Een app waarmee je direct weet waar je staat in Sneek, wat er om je heen gebeurt, welk plein of café op dit moment het meest populair is en waarmee je altijd op de hoogte bent van waar je vrienden zijn. Voor deze nieuwe beleving wordt uiteraard gebruik gemaakt van iBeacons die tijdens Sneekweek door heel Sneek worden geplaatst.

Meer dan 100 iBeacons in Sneek

De Sneekweek app legt de focus op een plattegrond en locatie. Op de plattegrond is jouw positie zichtbaar maar ook die van je vrienden, de feestlocaties en andere activiteiten rondom Sneekweek. Om informatie overload te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van filters om de voor jou relevante informatie te vinden.

De app werkt met iBeacons die gebruikt worden voor locatiebepaling van de bezoekers. Tijdens de Sneekweek zullen er meer dan 100 iBeacons geplaatst worden binnen de stadsgrachten van Sneek. Via de beacons wordt anoniem data verzameld om te kunnen laten zien aan de Sneekweek bezoekers waar de drukste – en dus waarschijnlijk de gezelligste – punten zijn in de stad.

sneekweek-ibeacon-app

Locatie van Facebook vrienden vinden

Het vinden van vrienden gebeurd via Facebook. De locatie van gebruikers is dan ook alleen zichtbaar door Facebook vrienden hier toegang toe te geven. Er wordt voor de locatie gegevens geen GPS gebruikt zodat de app efficiënt kan omgaan met de smartphone batterij. De locatie wordt alleen actief doorgegeven wanneer de app in bereik is van de beacons binnen de stadsgrachten van Sneek.

Estimote beacons

Er wordt gebruik gemaakt van Estimote beacons die geplaatst worden op de drukste punten in de stad zoals straten, kruispunten en populaire horeca gelegenheden. Hiermee wordt de gehele stad in kaart gebracht en de informatie real time via de app inzichtelijk gemaakt voor bezoekers.

UPDATE:
Leander Sikma oprichter van Nearable Labs heeft laten weten dat voor de Sneekweek geen gebruik wordt gemaakt van Estimote iBeacons maar van Lightcurb iBeacons. Een logische stap aangezien Lightcurb ook in Sneek is gevestigd.

Praktische Sneekweek informatie

Naast de interactieve kaart bevat de app praktische informatie over clubs/café’s, restaurants en pleinen. Er is een agenda met een overzicht van alle activiteiten en een bezoeker kan een eigen agenda samenstellen met automatische notificaties.

Leander Sikma, oprichter van Nearable Labs en ontwikkelaar van de Sneekweek iBeacon app:

“Het is de bedoeling dat de Sneekweek bezoeker zoveel mogelijk online en offline gaat combineren. In het verleden kreeg je vaak een ouderwetse kaart met daarop gegevens van het evenement. Dit kan veel interactiever en persoonlijker gebracht worden en dat proberen wij te bereiken met deze nieuwe Sneekweek app”

De app zal eind juli 2015 gratis te downloaden zijn in de App Store en Play Store. Meer informatie over de app is te vinden op beleefdesneekweek.nl

 

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

ReageerReageer

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: