iBeacon Nieuws

Stampions plaatst iBeacons op de Stelling van Amsterdam

Na een eerste project in de Zaanstreek gaat Stampions ook dit jaar weer verder met het plaatsen van beacon stempels op bijzondere plaatsen. Dit jaar kan je met Stampions de unieke Stelling van Amsterdam verkennen. Deze 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom Amsterdam is aangelegd tussen 1881 en 1914 en staat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat jubileum wordt gevierd door een nieuwe serie Stampions stempels. De eerste tien Stampions zijn vanaf vrijdag 15 april te vinden op even zoveel forten van de Stelling van Amsterdam. In het weekend van 16-17 april wordt namelijk in heel Nederland de start van het Fortenseizoen ingeluid. Vanaf dat moment word je uitgedaagd de stempels van de Stelling op te speuren. De komende maanden komen er steeds nieuwe bij. Uiteindelijk zullen er 20 stempels zijn opgehangen in de forten. Met dit aantal sluiten we aan bij het Werelderfgoed-jubileum.

De opvallende Stampions-stempels zijn samengesteld uit de kleuren geel, rood en blauw, een verwijzing naar de vlag van de provincie Noord-Holland. Dit zijn geen stempels die met inkt werken, maar digitale stempels uitgerust met een iBeacon. Met behulp van de speciale app kan niet alleen de locatie vinden waar deze stempels zijn verborgen, ook kunnen hiermee digitale stempelafdrukken van de forten in de smartphone app worden gezet. Iedereen kan zo leuke gratis digitale souvenirs van de bezochte plekken meenemen naar huis.

Dit jaar is Stampions bovendien uitgebreid naar Android. Daarom daagt Stampions iedereen uit zoveel mogelijk forten te ontdekken en verschillende digitale fortenplaatjes te sparen. De eerste persoon die 20 stempels op zijn of haar smartphone heeft weten te verzamelen wint bovendien een leuke ‘fortenprijs’!

Download de app ’Stampions op de Stelling’ via Apple App Store en Google Play Store

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: