iBeacon Nieuws

Sunstone Capital investeert in iBeacon fabrikant Kontakt.io

kontakt-io-ibeacon-investering
De Poolse iBeacon hardware fabrikant Kontakt.io krijgt een investering van $2 miljoen van de Deense venture capitalist Sunstone Capital. Dit is de eerste iBeacon gerelateerde investering van Sunstone Capital, eerdere investeerde Sunstone in o.a. het Issuu publishing platform en FlatFrog Laboratories die multi-touch interfaces ontwikkelen en de GetYourGuide vakantie activiteiten booking engine.

Kontakt heeft altijd in de schaduw gestaan van branchegenoot Estimote die onderdeel was van de beroemde Y Combinator incubator maar ook zijn roots heeft in Polen. Toch heeft Kontakt altijd verder ontwikkeld aan een solide iBeacon hardware oplossing met een focus op engineering in plaats van marketing.

Hoeksteen van computing

Max Niederhofer, partner bij Sunstone Capital (en nu board member bij Kontakt.io) ziet iBeacon als een hoeksteen voor de volgende generatie van computing:

Bluetooth Low Energy and iBeacon are the building blocks of the next wave of computing, t’s a cliché, but the possibilities are endless. We think this is a rapidly growing, potentially very large market with high margins, in which you can build a really meaningful business. To some extent I see this as an infrastructure build-out play, where Beacons are the routers and pipes of a new network infrastructure on which we’ll see some very interesting applications.

iBeacon hardware verschil

De iBeacon hardware markt is steeds drukker bezet met grote en kleine spelers die het verschil proberen te maken. Het wordt daarom voor hardwareleveranciers belangrijker om aan te tonen waar de verschillen liggen tussen premium iBeacon hardware die voor de enterprise markt bedoeld zijn en eenvoudige beacons wat meestal kopieën zijn van de Nordic chip met een plastic behuizing eromheen.

Bekijk verschillende opties voor iBeacon hardware leveranciers.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: