iBeacon Nieuws

SXSW zet meer dan duizend iBeacons in

Voor het South By Southwest (SXSW) festival dat vrijdag van start gaat zijn meer dan duizend iBeacons geïnstalleerd. Met de vernieuwde SXSW Go app kunnen bezoekers de iBeacons onder andere gebruiken om vrienden te vinden en voor navigatie over het festivalterrein.


Het SXSW Festival is een van de grootste festivals ter wereld, en is opgedeeld in drie delen: Film, Music en Interactive. Het festival wordt gehouden in Austin, Texas, op meer dan 100 verschillende plekken. Er worden 145 films getoond en er komen meer dan 2200 artiesten optreden. Daarnaast worden er enorm veel lezingen gehouden door vooraanstaande professionals uit de muziek-, film-, en tech-industrie.

SXSW is dus de ultieme plek om iBeacons in te zetten, want als je op het festival rondloopt kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Behalve om te zien waar je bent worden de iBeacons ook op een andere manier gebruikt. Bij sommige lezingen is het mogelijk om via de app met de andere mensen in de zaal te discussiëren, en deel te nemen aan polls. Hierdoor worden de lezingen een stuk interactiever en socialer, omdat meer mensen hun mening tijdens de lezing kunnen delen.

Het meest interessante van de app is echter de netwerkfunctie. Door je aan te melden kun je via de app netwerken met de andere bezoekers van het festival. Dat kan zonder smartphone natuurlijk ook, maar de app laat zien welke bezoekers binnen je bereik dezelfde dingen leuk vinden als jij. Je kunt die mensen dan een kort welkomstbericht sturen, en op die manier gemakkelijker netwerken.

Het is een ambitieus project en ik ben benieuwd wat de eerste ervaringen van de bezoekers zullen zijn. Als het slaagt zullen veel andere festivals ook het voorbeeld van SXSW volgen, en als het mislukt dan hebben we in ieder geval een beter beeld van de praktische toepassingen van iBeacons in de echte wereld.

bron: Principia Solutions weblog

photo credit: ori-ang-cackhanded-geeks-love-bowling-2333608678_c02c52d42c_o via photopin (license)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Hamed Ebrahimmalek

My team and I develop innovative software products for Windows, Android, iOS and custom hardware products. We work with cutting edge technologies such as iBeacons and other indoor and outdoor localization technologies. We work closely with other companies, but also develop our own products, such as www.bLocalize.nl. Delivering high quality products and closely collaborating with my customers are the most important aspects of my job.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: