iBeacon Nieuws

Toename proximity markt in lijn voor groei naar 400 miljoen beacons

Begin dit jaar is het nieuwe Proxbook rapport van Unacast gepubliceerd. Proxbook is een overzicht van bedrijven en projecten op het gebied van proximity marketing wereldwijd. Inmiddels hebben zich 250 bedrijven aangemeld en worden er totaal 5 miljoen sensors waarvan 4 miljoen beacons in verschillende projecten gebruikt. Wat zijn de cijfers die het meest opvallen?

The_Proxbook_Report_Q4_2015-01

Op naar 400 miljoen beacons

De stijging naar meer dan 5 miljoen sensors is 52% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit ligt in lijn met het rapport van ABI Research die voorspelt dat er in 2020 meer dan 400 miljoen beacons worden gebruikt.

The_Proxbook_Report_Q4_2015-02

iBeacon nog steeds dominant

Vorige jaar is door Google de Eddystone standaard geïntroduceerd. Inmiddels is dit door 38% van de bedrijven in Proxbook geadopteerd. iBeacon blijft als standaard nog steeds het meest dominant met 93% terwijl de minder bekende Uri Beacon en Alt Beacon de lijst sluiten.

The_Proxbook_Report_Q4_2015-03

Beacon Communicatie belangrijkste factor

Uit de gegevens wordt duidelijk dat de bedrijven aangesloten bij Proxbook het vaakst oplossingen bieden die te maken hebben met mobiele communicatie. 75% van de bedrijven houd zich hiermee bezig. Indoor navigatie is ook populair met 53% en in opkomst zijn proximity advertentie netwerken met 28%. Het laatste wordt in de US door inMarket en Swirl grootschalig gedaan, in Nederland is Exterion Media de belangrijkste speler op dit vlak.

The_Proxbook_Report_Q4_2015-04

Retail en winkelcentra belangrijkste beacon locaties

Bedrijven die beacons toepassen hebben de retail sector als belangrijkste industrie met 68% van de bedrijven projecten in de retail uitvoeren en 62% in de sterk gerelateerde sector van winkelcentra (vastgoed).

The_Proxbook_Report_Q4_2015-05

Nederland nummer 4 wereldwijd

Als relatief klein land heeft Nederland relatief veel bedrijven die beacon oplossingen en platformen leveren met totaal 9 gespecialiseerde bedrijven. Dit is bijvoorbeeld gelijk aan Australie en meer dan Duitsland en Frankrijk. Kampioenen zijn uiteraard de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk; twee landen die vaak het voortouw voeren op het gebied van innovatie.

Opvallend genoeg is in de US New York de belangrijkste vestigingsplaats voor beacon PSP’s (platform solution providers) en dus niet San Francisco. Londen en San Diego sluiten de top 3.

The_Proxbook_Report_Q4_2015-06

Deelnemende bedrijven

Het grootste gedeelte van de Proxbook bedrijven zijn platform providers en platform & hardware combinaties.

The_Proxbook_Report_Q4_2015-07

Proxbook rapport

Het Proxbook rapport is momenteel één van de meest complete overzichten van de beacon markt. Download het gehele rapport gratis op de Proxbook website.

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: