iBeacon Nieuws

Uber gebruikers ontvangen aanbiedingen via iBeacon

Voor de lancering  van Uber in India is de taxidienst app een samenwerking aangegaan met de Indiase startup Voolsy. Gezamenlijk bieden ze Uber passagiers in Ahmedabad verschillende deals aan bij aan Voolsy deelnemende horeca gelegenheden op basis van iBeacon technologie.

Voolsy is een start-up uit Ahmedabad die iBeacon technologie beschikbaar maakt voor verschillende horeca gelegenheden. Daarbij wordt vooral de focus gelegd op het personaliseren en versnellen van de service in restaurants.

Zo wordt door de Voolsy app geregistreerd aan welke tafel een gast plaatsneemt en wordt direct het menu getoond in de app van het betreffende restaurant. De app gaat zover dat er ook direct besteld en afgerekend kan worden in de app; menselijk contact is dus niet eens meer nodig.

Voor Nederland is dit wellicht een brug te ver; er zijn immers veel start-ups die het bestellen en afrekenen via een app hebben geprobeerd zonder succes. Echter zegt Voolsy dat het verschil in India zit in het feit dat veel restaurants te druk zijn om goede service te verlenen. Dat probleem wil Voolsy oplossen.

Voor de samenwerking met Uber toont Voolsy aanbiedingen voor aangesloten restaurants die dichtbij de plaats van bestemming van de passagier zijn te vinden. Daarmee hoopt Uber een extra service te verlenen aan gebruikers en Voolsy voor meer gasten te zorgen bij de aangesloten horecabedrijven.

Probeer het zeker even uit de volgende keer dat je in Ahmedabad bent 😉

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: