iBeacon Nieuws

UN simuleert mijnenveld met iBeacon

ibeacon-minefield-news

Er zijn steeds meer iBeacon toepassingen die buiten de gebaande marketing paden liggen. Eerder beschreven we al iBeacon in het onderwijs, nu heeft de UN aangekondigd dat ze iBeacon gaan gebruiken voor een expositie over mijnenvelden wat misschien wel de meest creatieve toepassing is die ik tot nu toe hebben gezien.
Voor de internationale dag van de mijnen die de UN organiseert op 4 april wordt er een expositie in de New Museum in New York waarbij iBeacon wordt gebruikt om een virtueel mijnenveld te maken. Daarmee kan iedere bezoeker de ervaring opdoen hoe gevaarlijk het is om door een mijnenveld te lopen.

Bezoekers downloaden de app Sweeper en kunnen daarmee door het virtuele mijnenveld lopen die door de gehele expositie is ‘begraven’. Terwijl de bezoeker door de expositie loopt kan hij op ieder moment op een mijn stappen doordat ze te dicht bij een iBeacon komen. Dit gaat gepaard met een oorverdovend geluid in de hoofdtelefoon van de bezoeker gevolgd door een audio clip ingesproken door een persoon die daadwerkelijk zich op een zelfde manier in een mijnenveld heeft begeven.

Na deze ervaring worden bezoekers gevraagd om $5 te doneren om te zorgen dat niemand meer een dergelijke ervaring hoeft meet te maken. Toch een beetje marketing dus…

Onderstaand een mock-up hoe de expositie er uit komt te zien.

ibeacon-mijnenveld

photo credit: UN & World of Good

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: