iBeacon Nieuws

Universiteit Ole Miss gebruikt iBeacon voor loyaliteit op sportevenementen

De Universiteit van Mississippi, beter bekend in Amerika als Ole Miss, is gestart met een loyaliteitsprogramma voor de fans van de universiteitsteams. Ole Miss probeert zo bezoek van verschillend sportevenementen van de universiteit te stimuleren.

iBeacon Rebel Rewards

In de stadions van de verschillende sporten op de campus zijn beacons geplaatst die werken met de Ole Miss app. Wanneer een student inlogt op de app en een sportwedstrijd bezoekt krijgen ze punten, zogenaamde ‘Rebel Rewards’. Degene met de meeste punten mag zichzelf de Ole Miss superfan noemen.

Bij regulier bezoek aan sportevenementen ontvangen studenten bovendien beloningen. Zo kan er natuurlijk kleding gewonnen worden van speciale wedstrijden, accessoires, kaartjes voor wedstrijden en andere leuke prijzen.

Beter inchecken met iBeacon

Het concept is voor Ole Miss fans niet vreemd. Voorgaande jaren konden ze via de app al inchecken op sportevenementen om beloond te worden. Ole Miss hoopt door dit automatisch te maken het eenvoudiger te maken voor de fans en uiteraard zelf ook meer te leren van de gegevens die worden gemeten. Bij inchecken was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de precieze locatie en de duur van het bezoek van de fan te meten.

Volgens Ole Miss zijn ze de eerste universiteit die iBeacon technologie op deze manier toepast.

rebel-rewards-ibeacon

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: