iBeacon Nieuws

Villa Mondriaan trekt jongeren het museum in met iBeacon


Jongeren worden niet zo snel warm van het museum. Maar Villa Mondriaan in Winterswijk, de plek waar de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan in zijn jeugd woonde, heeft daar een oplossing voor: een speciale iBeacon museum app voor jongeren, die donderdag gepresenteerd is.

iBeacon bij ieder kunstwerk

Veel kunstwerken zijn voorzien van een iBeacon. Daarbij krijgen bezoekers bij ieder schilderij op hun eigen smartphone aanvullende informatie over het kunstwerk. Dit kan bestaan uit tekst maar ook dingen als foto’s, tekeningen en video.

Villa Mondriaan wordt geleid door Anne Kremers die in haar twintiger jaren en daarmee de jongste museumdirecteur van Nederland is. Zij vindt het belangrijk om jongeren op een interactieve manier bij het museum te betrekken en ziet iBeacon hiervoor als een uitstekende innovatie.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: