iBeacon Nieuws

Vliegtuigmaaltijden van Gordon Ramsey en Jamie Oliver met iBeacon

Ingezet door de trend van budget vliegtuigmaatschappijen die geen maaltijden aan boord reserveren neem steeds meer passagiers zelf eten mee om een soort vliegtuig picknick te houden. De 118 restaurants op London Heathrow Airport spelen in op deze trend door gourmet maaltijden aan te bieden die in speciale verpakkingen meegenomen kunnen worden voor consumptie in het vliegtuig. Wat bijzonder is, is dat de restaurants via een iBeacon kunnen zien waar je bent zodat het eten exact op het juiste moment voor je klaarstaat.

Track & trace met iBeacon

De maaltijden worden vooraf besteld bij de verschillende restaurants, dit kan zelfs vanaf huis. Vervolgens ziet de restauranteur precies waar de passagier is via iBeacons zodat ze kunnen zorgen dat de maaltijd klaarstaat om mee te nemen wanneer de passagier in de buurt is. De maaltijden worden in speciale geïsoleerde tassen verpakt om te zorgen dat de maaltijd ook in het vliegtuig nog warm is.

Wereld op zijn kop

Bijzonder is dat alle restaurants op Heathrow hieraan meewerken waaronder je ook maaltijden van de restaurants van Gordon Ramsay, Jamie Oliver en Wolfgang Puck kunt meenemen het vliegtuig in. Zo kan het voorkomen dat je op je vlucht van €29 van Ryanair een maaltijd zit te eten van €49…

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: