iBeacon Nieuws

Voorkom gênante situaties met de Sock It iBeacon app

ibeacon-sock-it-app-clorox

Als je ooit huisgenoten hebt gehad dan weet je dat de vrede in huis valt of staat bij afspraken maken. Want het hebben van een huisgenoot is heel handig zodra je de huur moet betalen…als je wat privacy wil hebben bijvoorbeeld met een nieuwe vriendje of vriendinnetje dan is diezelfde huisgenoot juist weer heel onhandig. Daarom wordt er vaak afgesproken een sok of stropdas aan de deur te hangen wanneer je privacy nodig hebt. De Amerikaanse wasmiddelen fabrikant Clorox vind dit maar hopeloos ouderwets en komt daarom met de app Sock-It voor iOS op basis van iBeacon technologie.

Heb je privacy nodig dan laat je dit weten door op het hartje te klikken in de Sock-It app. De app maakt vervolgens van je iPhone of iPad een iBeacon. Je huisgenoot heeft uiteraard dezelfde app geïnstalleerd dus zodra die in de buurt komt van het huis of je kamer krijgt die via een push bericht een notificatie dat privacy gewenst is. Zo kan je – volgens Clorox – de vuile sokken gewoon in de wasmand laten zitten waar ze horen!

Voor een wasmiddelen fabrikant is Clorox met Sock It een creatieve marketingcampagne gestart gebaseerd op iBeacon proximity technologie. De app heeft nog maar weinig tractie maar gezien de handige functionaliteit heeft het wel de potentie om echt gebruikt te worden, zeker in Amerika waar roommates voor jonge mensen heel normaal zijn.

De app is beschikbaar op iOS en is gratis verkrijgbaar in de iTunes app store.

   

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: