iBeacon Nieuws

Waarom gebruiken we iBeacon en geen GPS?

Eén van de meest gestelde vragen over het gebruik van long-range beacons is waarom we hier geen GPS voor gebruiken. GPS is immers vrijwel op iedere telefoon mogelijk en wordt vaak gebruikt. Wat voegt een beacon dan nog toe? Die vraag beantwoord ik in de video en leg ik uit wat de verschillen tussen iBeacon en GPS precies zijn en waarom beacons in dit geval de betere keuze is.

GPS metingen van schepen en bezoekers

De hoofdreden om met beacons te werken in plaats van GPS en geolocaties is dat de schepen in dit geval de locatie zijn en constant bewegen. Wanneer we dit met geolocaties willen oplossen moet er doorlopend een GPS ping worden gedaan waar de bezoeker staat, daarna via GPS gekeken worden waar het schip is en daarna een calculatie gedaan worden hoever de schepen zijn van de gebruiker. Wanneer een schip in het zicht van de bezoeker is moet vervolgens een push bericht worden verzonden.

Dit heeft een enorme impact op batterijleven doordat de telefoon constant de GPS locatie moet weten en doorlopend internet verkeer nodig heeft om te bepalen of de push notificatie al verzonden moet worden. Bovendien is de meting die gedaan wordt niet altijd even nauwkeurig waardoor de ervaring op de telefoon niet altijd perfect is.

100% zekerheid met beacons

Met beacons kan de app op de telefoon het schip ‘zien’ en zodra het schip dan in de buurt is wordt er een proximity bericht verzonden (dus anders dan een push bericht!). Dit kost vrijwel geen extra batterijleven en het is 100% zeker dat het schip ook daadwerkelijk in het zicht van de bezoeker is zonder enige vorm van GPS.

Bijkomend voordeel is dat we deze interactie kunnen afhandelen zonder internetconnectie. Er hoeft dus geen data verzonden te worden; alles wordt in de app afgehandeld. Zeker met grote mensenmassa’s en veel internationale bezoekers verhoogt dit de zekerheid van ontvangst van de relevante informatie.

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Avatar

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers liken dit: